söndag 9 mars 2008

Trevlig helg!

Tidig söndagskväll. Dottern och mannen läser saga i förstnämndas rum. Unga frun sitter framför brasan på fårskinnsfäll i soffan med datorn i knät. Vid en summering av helgen kan hon konstatera att det inte alltid blir som man tänkt sig. Den här gången blev det bättre! Trodde nog att jag med den gångna veckan i bagaget skulle få en tröttig helg kantad av orkeslöshet och apati (nu kryddade jag rejält med ord... men jag tror att budskapet når fram!). Men så blev det inte. En fredagkväll med fritatta av det som fanns i kylen (potatis, lammkorv, vitlök, purjo, tomat, parmesan...) Mmm... så gott! Och så lite lyxig vit- och grönmögelost från fjällkossorna i Granhammar på hårt tranbärsknäckebröd (mammas!). Ja, vad säger man? Världsklass, tror jag!

På lördagen blev det städat på förmiddagen efter en schysst sovmorgon (för min del...). Efter lunch åkte vi in till stan och gick på jazzkonsert för barn på Mummel & Mums på stadsbiblioteket. Riktigt skönt gung i allt från Blinka lilla stjärna till Nyss så träffa' jag en krokodil via Apans sång. Hedda tyckte det var riktigt roligt och lyssnade fascinerat när Imse vimse spindel klättrade hela vägen upp på gitarrhalsen och solens strålar gestaltades av percussionglimmer... Hon dansade och gungade med, gjorde rörelser och spelade rytminstrument (claves). Detta är inte riktigt likt Hedda när hon är i större folksamlingar. Hon brukar ha mycket längre startsnöre än så... Och det blev inte tråkigare när hon upptäckte att dagiskompisarna T och G satt strax bakom. Lite lek och fika efter konserten så somnade man gott i bilen (om man var tre år... Var man tio gånger äldre vilade man bara på vägen hem... om man inte körde förstås...). Kvällen spenderades med goda vänner - det var Sebbe himself och hans fruga som bjöd på kvällsmat i köket innan det var dags för Andra chansen i nya snygga vardagsrummet. Mycket trevligt och avslappnat.

Trots att Hedda inte somnade förrän halv elva (!) igår vaknade hon vid sju. Man skulle lätt kunna tro att dagen med detta utgångsläge skulle kunna bli lite smått kaotisk, men ack vad man i så fall bedrog sig. För idag har vi orkat med kyrkobesök (skojig familjegudstjänst), fika i sorlig miljö, prat med massor av goda vänner, lunch på Max (skulle ha blivit IKEA men det verkade vara en hyfsat hysterisk mängd människor där av bilarna att döma) med M, P & E, rullgardinsinförskaffande på IKEA och en mycket kort sväng förbi ICA... Ja, det var väl det hela. Och allt detta med bibehållet lugn och ett tämligen balanserat humör. Trevlig helg, med andra ord.


(Och nu sover hon...)

3 kommentarer:

Ljuva ro sa...

Vilken härlig helg!!! Stämmer in i att den varit mycket trevlig o bra, fått en hel del gjort här hemma och haft två myskvällar med familjen! Ha en bra vecka!

Hanna sa...

Missade jag er eller var ni helt enkelt på en annan familjegudstjänst? Jag spanade nämligen efter er.

Vill ses snart.

Kram/ hanna

Malinmittilivet sa...

Anna:
Skönt när man får ut mycket av en helg! Ha en bra vecka du också! Kram!

Hanna:
Vi var på en annan gtj... så det var ju inte konstigt att du missade oss... Vore kul att ses! Kram!