lördag 26 januari 2008

Filosofi från Sjumilaskogen

Nalle Puh har gett världen vad många andra filosofer inte lyckats med - en kombination av fantastisk klokskap och humor. Vad sägs om följande citat...?

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

Unga frun har under de senaste månaderna utvecklat någon slags reaktionsförmåga i samband med obefogad rädsla där den direkta följden blir att hon hoppar till. Ovanstående citat visar att hon kanske kunde utveckla detta och rentav få lite bättre kondition på köpet...

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.

Nej... så sant.. så sant. Det behövs alltsom oftast aktivt deltagande i livet för att det ska hända något. Lite tankekraft kanske...?

Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.

Fast för det mesta räcker det inte med en liten stund... Stora beslut kräver eftertanke och somliga beslut behöver fattas om och om igen. Återigen är han vis, nallen från Sjumilaskogen, när han säger:

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Så är det... de enkla svarens frånvaro genomsyrar människans tillvaro... Men vad skönt... för vad skulle annars en grubblare som jag göra...

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte låta bli att bidra med ett citat...Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker..

Ha det så bra!