fredag 25 januari 2008

Ett varv till

Känner mig lite vissen idag. Surrig i kroppen, tung i huvudet, kliig (härligt att skriva ord som mest bara sägs...) i halsen. Känner du likadant kommer här dagens hetaste tips (lägg märke till att det görs i listform!) på hur man kan få det att kännas lite bättre:
  1. Tänd en brasa. Finns inte möjligheten går det alldeles utmärkt med dämpad belysning och stearinljus...
  2. Kura ihop i en soffa (förslagsvis i närheten av brasan eller ljusen) med en filt om benen.
  3. Inmundiga en värmande dryck som du gör på följande sätt:
Pressa en citron eller två lime i ett högt glas. Tillsätt en till två matskedar honung och en liten bit färsk skalad ingefära. Fyll på med kokhett vatten och rör om.

Mys, kura, njut... Regnet utanför når dig inte...

Och när det ändå gör det - när det börjar regna inombords - se då till att ha en riktigt god vän som gärna delar med sig av sin fredagseftermiddag. Som låter dig vara den knasfia du är, som gärna tar ett varv till med dig (även om det är så kort som 1300 meter... men underbart är ju kort...) och som hjälper till att undvika ännu en kraschlandning... Tack snälla flygledare.nu!

Och så några Heddauttryck från eftermiddagen:

På frågan om hon ville ha lite tranbärsdricka tvekade hon och undrade om det var den hon inte tyckte om. Hon smakade ändå och på frågan om den var god svarade hon: Mmm, men den är lite torr...
En blivande vinkännare månde?

Hon har haft lite ont i foten idag. Vet inte vad det kan bero på, men hon försökte sig i detta sammanhang på ett närkingskt uttryck: Det är lite träligt i foten.
Jorå... försöka duger ju. Endera dan sätter hon den.

Så fick hon gå till dagis idag, pigg och nyter och inte det minsta emlig längre. Det var ju pyjamasparty! Iklädd rosa och brun kattpyjamas gjorde hon entré i entrén och ville otåligt ta farväl av den ömma modern för att få komma igång med dagens partajande. Dessvärre hade de flesta insjuknat i vattkoppor så i dagens dagisperiod spelade endast tre lirare. Coachen hade detta till trots fixat för party, så dagen var räddad.

Apropå vattkoppor... Detta sjukdomstillstånd har ännu inte nått de två feminina av familjens tre medlemmar. Tiden lär väl utvisa om den äldre av de båda är immun eller snart kommer att liknas vid en prickig korv av typen nyckelhålsmärkt... Suck... i vissa sammanhang är prickigt fint...

Inga kommentarer: