torsdag 14 februari 2008

När man är sjuk...

... men ändå inte så sjuk att man är sängliggande med feber och bara sover hela dagarna... Utan snarare är sådär sjuk så att man inte får gå till dagis för att man har smittsamma koppor (tack och lov inte så många och dessbättre än så länge hanterbara ur klådahänseende). Då är det bra om man blir aktiverad och har föräldrar som kan hitta på skojiga saker!



Man kan måla som en riktig konstnär...




...även om penslarna inte håller så hög klass.




Koncentrerad konstnär som målar motiv ur sagan om de tre bockarna Bruse. Såväl troll som getter och bro med vatten kan för den vane konstkännaren ses på detta alster.




Man kan också leka Pippi på de sju haven med mamma. Leken slutade dock med att Pippi inte tyckte att piraten skulle ta hennes kappsäck utan att de tillsammans skulle gå till affären och köpa pizza och pommes frites och hamburgare och äta tillsammans och ha lite trevligt. Således fick piraten inte användning för sitt svärd...

Eftersom det idag är alla hjärtans dag tyckte vi att det kunde vara trevligt med en alla-hjärtans-dagstårta. Den före detta piraten agerade något traditionellt i det att hon tyckte att de kunde göra chokladhjärtan på tårtan. Pippi höll inte med. Hon ville göra Pippi och pirater och månar och moln och träd och Herr Nilsson och jag vet inte allt. Länge sa tråkpiraten:
- Jag kan bara göra hjärtan och blommor...
...men gav sedan efter och tårtan utsmyckades med motiv från eftermiddagens lek. Så här blev det:



Chokladpippi omgärdad av blommor och fjärilar på passionsfruktstårta.




Stilstudie på dödskalle i choklad.

Ibland är det helt ok att vara hemma för vård av sjukt barn. Värre vab-dagar har man varit med om...

4 kommentarer:

Sebbes Fruga sa...

Så hon har fått vattkoppor? Men ni verkar ju haft en helhärlig dag. Måste skaffe sån där piratutstyrsel. Jag har nämligen en som som ska bli höröverekapten när han blir stor. Eller polis.

Trevlig helg!

Ljuva ro sa...

Vilka härliga bilder! Ni verkar ha haft en kanondag med en massa upptåg och äventyr!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

vilken söt liten konstnär...o vilken mysig Pippi

trevlig helg Millan

Malinmittilivet sa...

Maria & Anna:
Vi hade en riktigt härlig dag (flera faktiskt!).

Mamma Millan:
Kul när nån jag inte känner tittar in och läser lite... Välkommen!