Vitlöksbakad fisk på tomatbädd
Foto: Ingvar Eriksson
- 2 pers
Ingredienser
3–4 tomater
1 krm rapsolja
2 fiskfiléer (à 150 g)
saft av 1/2 lime
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
4 vitlöksklyftor, skivade
1 msk timjanblad
1 tsk olivolja
Tillbehör:
1 dl couscous
finstrimlat skal av 1/2
välborstad lime
8–10 basilikablad
1 msk rostade pinjenötter
Garnering:
salladsblad, limeklyftor
Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat penslat med lite rapsolja. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min.
2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Pressa över lime, salta och peppra. Strö över vitlök och timjanblad. Ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.
3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limeskal, basilika och pinjenötter.
4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.
Recept och bild kommer från Allt om Mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar