söndag 13 april 2008

Äntligen...

... händer det något på torpet. En inplanerad lördag blev inte som det var tänkt. Den lilla familjen skulle egentligen inte varit hemma, men med två krassliga damer ändrades planerna. Modern hade ont i örat och gick på halvfart och dottern var otroligt hostig och lite snuvig. Mannen i familjen beslöt då vid frukost att börja bygga på mellanväggen i sovrummet. Och nu, söndag kväll, är väggen med liggande panel mot sovrumsdelen på plats. I arbetsrummet har unga frun målat väggen i afton och har även satt igång projekt Heddas rum. Nu ska det äntligen bli ordning även där. Måla och få upp hyllor, in med bra förvaring, måla sängen och piffa lite... Det känns som om allt händer på samma gång. Förutom grejandet har vi i helgen hunnit med en febernatt för dottern som var så slemmig i halsen att hon kräktes liggande på rygg med heltäckande ansiktsspya som följd... Stackars skruttan... Det var inte den mest angenäma upplevelse hon haft i sitt liv. Vi har dessutom varit sociala och träffat nyaste grannen, Simon 11 dagar, med familj. Så cool och söt på samma gång... Bedårande liten människa.

Slutsats: Med ljuset kommer energin tillbaka. Visserligen inte utan ansträngning - i form av vila (!). Ibland kan det faktiskt vara arbetssamt att ta det lugnt... Oavsett vad som är vad, är det skönt när kreativitet, lust, ork och välbefinnande sammanfaller.

2 kommentarer:

Sebbes Fruga sa...

Ni var saknade i lördags, men är man inte pigg, är det ju inget roligt alternativ att vara bland en massa folk en hel dag.

Har du lite bilder på er skaparglädje där hemma?

Kram Maria

Malinmittilivet sa...

Maria:
Vi tyckte också att det var trist att det inte blev något i lördags, men det var ett klokt beslut - Hedda blev sjuk på kvällen så det kändes skönt att inte tömt alla krafter innan dess...

Bilder kommer! Har inte tid att blogga nu... Men så snart det finns något av värde att visa ska du få se!

Kram