måndag 6 september 2010

Ett

Idag fyller Nora ett år. Lilla lyckliga barn som inte vetat om att hon varit i fokus under dagen. För så här är det för henne varje dag. Hon är alltid i fokus. Så underbart omedveten. Och ändå så medveten om sin plats och sin roll.

Hon fick några presenter idag. Så roligt att se henne faktiskt bry sig om innehållet. Man brukar ju säga att pappret och snöret är roligast för en ettåring, men idag var leksakerna roligare. Hon fick bl.a. en träleksak bestående av pinnar man trär runda klossar med borrade hål på. Riktigt rolig. Och så en trumma för den blivande trummisen. Härligt var det att höra henne härma djuren i mjuka bowlingsetet hon också fick. Jag sa före och hon efter: 
- Mu.
- Mmm.
- Oh-oh-ah-ah (apa).
- Oh-oh.
- Nöff-nöff.
- Hm-hm.
Full koll på de onomatopoetiska orden vid ett års ålder. Heja Nora!

Och så skulle jag förstås visa en bild på ettåringen också, men datorn är för tillfället inte det minsta samarbetsvillig så det får vara...

2 kommentarer:

Pia sa...

Vad kul att du är tillbaka här!! Massor av grattiskramar till lilla ettåringen. Nästa vecka får lilla damen hålla utkik i lådan efter present från oss i Gylsboda. Kram till er allihopa!!

Malinmittilivet sa...

Pia:
Lilla ettåringen hälsar och tackar. Bra när det blir lite spridning på uppvaktningarna. Det uppskattas av en liten tös som kanske snart förstår vad papper och snören handlar om... Kram tillbaks!