söndag 22 februari 2009

Slutlovat

Hedda scrappar.

Sportlovsveckan går mot sitt slut. Vi har haft en bra vecka trots magsjuka. Hedda har ritat och pysslat och till och med satt igång sin scrappkarriär. Ett fint födelsedagskort har det blivit den här veckan. Men vi säger inte till vem. Det ska ju bli en överraskning...

Hon har också bakat sockerkaka. Det enda jag gjorde var att läsa receptet. Sedan fick Hedda rumstrera fritt. Hon knäckte äggen själv (och fiskade upp skalen ur bunken...), mätte upp alla ingredienser, vispade smeten, smörade och bröade formen (kakan fastnade bara lite...) och hällde i smeten. Jag fick hjälpa henne när kakan var i närheten av ugnen men annars var den delikata sockerkakan helt och hållet Heddas verk. Hon har avancerat från att mest agera bunkslickare till att bli kakbagare detta lov!

Det låter väldigt mycket när man vispar. Peltor hjälper.

Igår var vi i Ånnaboda alla tre. Pulka och snowracer i racerfart nerför backen. Fikapaus med mackor, varm choklad och bullar. Allt skumpande i den ostadiga pulkan fick mig att ta en tur runt sjön med skidor på fötterna. Så vackert, så fridfullt, så härligt, så omåkt... Mera sånt!

Inatt hade det kommit en decimeter snö till. Kramsnön gjorde att det gick att bygga en liten snögrotta. Vi hjälptes åt alla tre och efter lite packande och grävande hade vi en glasskiosk i trädgården!

Pär sätter in fönster.

I nya glasskiosken.

Efter en uteförmiddag åkte vi till Nilssons på lunch. Lammfärsbiffar med feta, soltorkade tomater och oliver, ugnsbakad potatis och en fantastisk vitlöksdoftande sås. Supergott och riktigt trevligt! Mera sånt!

Imorgon är allt som vanligt igen. Jobb och dagis och slut på "sovmorgnar" (vi har ju inte behövt stressa iväg på morgnarna även om vi stigit upp vid sex...). Men om några veckor är det ju påsklov!

Inga kommentarer: